Σεισμός Κρήτη: Έκκληση του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου για τη στέγαση σεισμόπληκτων

Μια ακόμα νύχτα αγωνίας περνούν εκατοντάδες πολίτες στο Ηράκλειο Κρήτης που είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται συντρίμμια από τον σεισμό  των 5,8 Ρίχτερ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Ηρακλείου Γιάννης Λεονταράκης εκπέμπει σήμα κινδύνου για τους εκατοντάδες ανθρώπους που έχουν μείνει άστεγοι και θα αναγκαστούν και απόψε να φάνε από σισίτια και να μείνουν σε σκηνές, σε πρόχειρα καταλύματα ή στην καλύτερη περίπτωση σε σπίτια συγγενών ή φίλων.

Τις τελευταίες ώρες γίνεται μια αγωνιώδης προσπάθεια, μας περιγράφει ο κ. Λεονταράκης, να βρεθούν χώροι που θα στεγάσουν τους ανθρώπους των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν από τον σεισμό. «Αναζητούνται ξενοδοχεία, διαμερίσματα ακόμη και ιδιωτικές κατασκηνώσεις που θα προσφέρουν μια προσωρινή διαμονή σε αυτούς τους ανθρώπους», λέει.

«Η γη σείεται, υπάρχουν τεράστιες καταστροφές. Την πρώτη ημέρα καταγραφής των ζημιών 340 σπίτια κρίθηκαν ακατάλληλα και υπολογίζεται πως θα φθάσουν τουλάχιστον τα 1.000 σπίτια».

«Έχει στηθεί πρόχειρα μια δομή στον εκθεσιακό Αρκαλοχωρίου όπου φιλοξενήθηκαν γύρω στα 300 άτομα με σίτιση από την περιφέρεια, εθελοντές, την Αρχιεπισκοπή και άλλους φορείς. Δεκάδες είναι άλλοι που μένουν σε σκηνές στις πλατείες. Αυτό που σαν περιφέρεια έχουμε ως στόχευση πέρα από την ανακούφιση των ανθρώπων, είναι να βρεθούν δομές, σπίτια διότι μπαίνουμε στο χειμώνα σιγά σιγά και δεν μπορούν να μείνουν στις σκηνές. Αναζητούμε 150 σπίτια στο Ηράκλειο μέσω της Ύπατης Αρμοστείας που αυτή τη στιγμή είναι κλειστά, από το πρόγραμμα “Εστία”».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *